top of page

Av kvinnor, för kvinnor: TaylorMade Kalea Gold

Helt nya damserien Kalea Gold från TaylorMade bygger vidare på Kalea Premiers banbrytande egenskaper, med premiumkomponenter och beprövad TaylorMade-teknik som hjälper damer på alla nivåer spela bättre golf från tee till green.


När Kalea Premier dök upp var det en frisk fläkt i jämförelse med många andra damklubbor som mest var nåt man satt lite rosa färg på. Här fanns kvalitet och prestanda, med lite mer eleganta färger.


Nu lanserar TaylorMade uppföljaren Kalea Gold och det handlar liksom tidigare om hög kvalitet, premiumkomponenter och mycket trevlig och tilltalande färgsättning. Man kallar det "av kvinnor och för kvinnor" eftersom man baserat utvecklingen på feedback från riktiga damspelare.



Vi beslutade oss för att kalla den här serien Kalea Gold eftersom vi ville skapa en guldstandard med vår andra damserie i premiumklassen. Vi bygger vidare på framgångarna för Kalea Premier och skapar en premiumproduktserie via design, teknik och prestanda. Den viktigaste delen i den här produktens DNA är att den är utvecklad av kvinnor och för kvinnor. Kalea Gold representerar en ny och uppfriskande inställning till utveckling av golfklubbor för damer. – Michelle Penney, Principal Engineer, Product Development

Utvecklad av kvinnor och för kvinnor

Vid utvecklingen av Kalea Gold identifierade TaylorMades ingenjörer och designers hur kritiskt det skulle vara med feedback från damer i processen. Därför engagerades fyra olika grupper av damgolfare som fick lämna feedback.

 

Den första var TaylorMade Women’s Advisory Board. Den här gruppen utgörs av damer över hela Europa, som arbetar i golfbranschen och representerar specifika områden, som instruktion, utprovning och till och med golfresor för damer. Tillsammans kunde de här damerna ge TaylorMades olika team välgrundad feedback om vad både de och de damer de arbetar med gillar och ogillar.

 

Den andra gruppen var TaylorMade Women’s Golf and Social Club. Som anställda på TaylorMade kunde de ge organisk feedback i realtid om allt från färgerna i designen till greppen på de olika klubborna.

 

Till sist fick damtestare bidra med faktiska data och sina intryck vilket tillsammans med online-recensioner av Kalea Premier utgjorde de två sista grupperna som guidade visionen om vad Kalea Gold till slut skulle bli.

Vid analysen av feedback från de olika grupperna av damer upptäckte TaylorMades ingenjörer och produktutvecklingsteam att två huvudsakliga prioriteter låg i topp: estetik och prestanda. Estetiskt sett var en förkrossande majoritet av damerna för ett avsteg från de mjuka pastellfärger som traditionellt använts för damklubbor. I stället föredrog de Kalea Golds eleganta färger vitt, blått och guld.

 

När det gäller prestandan upplevde damer som testade Kalea Gold att de var lätta, förlåtande och högpresterande.

 

Genom den här processen fick TaylorMades team en tydlig bild av vem Kalea Gold-konsumenten faktiskt är. Vissa damer köper Kalea Gold som sitt första golfset, men en stor andel byter till Kalea Gold-serien som sitt andra eller till och med tredje golfset. Det blev tidigt tydligt att Kalea Gold ger påtagliga fördelar för damer på alla nivåer.

 

Utvecklad för högre hastighet och mer längd


Kalea Gold-drivern har en Carbonwood-konstruktion i hela klubbhuvudet. Det här ger möjlighet till strategisk massaomfördelning i huvudet för bättre energiöverföring, optimal utgångsvinkel och maximal längd samt enastående förlåtande egenskaper och stabilitet.

 

Med massaoptimeringen finns även utrymme för en 2° loft sleeve och en TSS-vikt för finjustering med stor precision.

 

Optimerad prestanda

Kalea Gold-fairwayklubbornas kolfibertopp ger en elegant look med en förtroendeingivande kontrast intill bollen. Återigen ger användningen av ultralätt kolfiber bättre utgångsvinkel, högre bollhastighet och mer förlåtande egenskaper.

 

Speed Pocket och Inverted Cone-träffyta minimerar spridningen vid orena träffar. Med tillskottet av en TSS-vikt finns även här möjlighet för optimerad finjustering.

 

Precision och prestanda

Både Speed Pocket och träffytans Inverted Cone ger Kalea Gold Rescue ett extra lager av förlåtande egenskaper. Utöver det sänker kolfibertoppen tyngdpunkten och ger bättre utgångsvinkel och spinn.

 

Förlåtande egenskaper och kontroll

Kalea Gold-järnklubborna har en Cap Back-konstruktion som tillsammans med en Speed Pocket maximerar utgångsvinkeln och de förlåtande egenskaperna. De har också en ECHO®-dämpning som bidrar till bättre ljud och känsla. Varje järnklubba har en optimerad träffyta som är utvecklad för större trampolineffekt och högre bollhastighet.

 

Visuellt har Kalea Gold-järnklubborna en tunnare topplinje än Kalea Premier, vilket ger en elegantare och mer avskalad look intill bollen.

 

Kalea Gold-järnklubborna är mer strongloftade än Kalea Premier, vilket ger bättre längdintervall. Järnklubborna har en progressiv upright lie-vinkel som bidrar till draw-tendens.

 

Spiderteknik med tourmeriter

Kalea Gold-puttern bygger på en Spider S-design och multimaterialkonstruktion som ger större motstånd mot vridning och mer stabilitet samtidigt som det blir enklare att sikta rätt. Ett blått huvud med TruePath Alignment i grått och en bakkant i guld utgör en perfekt kontrast till såväl bollen som greenen.

 




Stil möter funktion

Premiumkonstruktion och detaljfokus handlar inte bara om klubborna i Kalea Gold-serien. Kalea Gold-temat går igen i seriens headcovers med vitt, guld, grått och blått i designen.

 

Damer kan spela i stor stil med en TaylorMade Cart Lite-bag i blått och vitt eller vitt och grått. Bagen har en fjortondelad topp och väger bara 2,3 kilo. För den som föredrar en bärbag har FlexTech-bagen i blått och vitt en fyrdelad topp och samma vikt på 2,3 kilo.

 



Custom fitting

Helt nya Kalea Gold betonar TaylorMades engagemang för att ge damgolfare på alla nivåer individuellt anpassade golfklubbor med maximal prestanda. Tillsammans med Qi10-serien för damer kommer Kalea Gold att vara tillgänglig via custom fitting där golfspelare kan välja exakt den konfiguration som passar dem, med bland annat olika skaft- och greppalternativ. I kombination med möjligheten att finjustera loft och lie ger det möjlighet att uppnå önskad prestanda med alla klubbor i bagen.

 

Priser och specifikationer

Kalea Gold-drivern finns med 11,5° eller 13,5° loft (höger och vänster) samt ett 44” Kalea Gold Ultralight Graphite 40-L-skaft och SuperStroke Traxion Tour Navy/White 37g-grepp. Fairwayklubborna i serien är 3-wood (16°), 5-wood (20°) och 7-wood (24°) för både höger- och vänsterspelare. Fairwayklubborna är försedda med samma skaft och grepp som drivern.

 

Kalea Gold Rescue är tillgängliga med loften 23°, 27°, 31° och 35° för både höger- och vänsterspelare. Rescue-klubborna har standardskaftet Kalea Gold Ultralight 40-L samt ett SuperStroke Traxion Tour Undersize 37g-grepp. Järnklubborna är tillgängliga som J6–PW och SW med samma skaft och grepp.

 

Spider Tour S L-Neck-puttern (höger och vänster) är 33” lång, har 3° loft och en huvudvikt på 365 gram. Standardskaftet är Kalea Gold Graphite Putter 70 och standardgreppet är Kalea Super Stroke Pistol GT 1.0.

 

Kalea Gold kan förbeställas från och med 20 augusti och kommer till shopparna den 6 september. Individuella klubbor har följande pris:

  • Driver 6 999 kronor

  • Fairway 3 999 kronor

  • Rescue 3 199 kronor

  • Järnklubbor 1 929 kronor per klubba

  • Putter 3 999 kronor


Läs mer på TaylorMadeGolf.eu


0 kommentarer

Comments


bottom of page